"TURN ETTER SKOLETID" NYHET!

I MIDTBYEN

"Turn etter skoletid" er et treningstilbud for barn og unge fra 4 - 7 klasse. Her kan barna komme rett fra skolen til leksehjelp, enkel servering av mat og treing i turnhallen. åpningstiden er fra kl. 13.30 - 16.30 hver torsdag. Aktivitetene er ledet av våre faste hovedtrenere. Treningen vil forgå i våre to turnhaller. Tilbudet er åpent i 16 uker, fra uke 36 - 51. Vi avslutter 21. desember med julegrøt og nissetrening

GUTTETURN

På våre guttepartier garanterer vi guttetrenere og trening i gutteapparater. Her skal vi skape mestringsglede og økt selvfølelse gjennom trening av grunnleggende turn og basiselementer på alle nivåer. Vi vektlegger vi basis og grunnelementer som vil gi et godt grunnlag for innlæring av vanskeligere elementer i alle apparater. I apparatene hopp, matte, trampet, trampoline, tumbling, skranke, bøyle, svingstang og ringer øver vi på elementer som; sving, vipp, kipp, ruller, håndstående, hjul, araber, bro, stift, salto og flikk-flakk.
På partiene 10 år og eldre så trener vi både tropp- og apparatturn.

TRAMPOLINETURN

I GRANÅSEN OG GRANÅSEN

På våre trampolinepartier skal vi hoppe masse på trampoline, trampett og trampolinebane (fasttrack / lang trampoline). For å lære trampolinehopping er det viktig med innlæring av posisjoner, stabilisering, styrke og balanse. Dette øver vi på når vi hopper på trampolinen, men også ved å utføre øvelser på gulv. Vi har fokus på innøving av tradisjonelle turnelementer som saltoer, skru, stift og flikk-flakk, men ønsker også at deltakerne skal få utvikle sine egne triks. Vi tilpasser ut i fra hver enkelt gymnasts nivå. Alt fra nybegynnere til viderekommende inne på samme parti.

APPARATTURN JENTER

Apparatturn er tradisjonell turn hvor vi trener og kan konkurrere i apparatene hopp, skranke, bom og frittstående. Vi har grupper som trener fra 1 - 3 dager pr uke. Vi ønsker å tilby trening i tilpasset gruppe med riktig mengde og innhold slik at alle kan utvikle seg ut ifra sine forutsetninger og sitt nivå. Om gymnastene turner på sitt nivå med rett mengde trening vil de få den beste utviklingen og dermed også oppleve masse mestring igjennom idretten. Vårt mål er at flere skal kunne delta på konkurranser og stevner og ved å delta på disse gruppene vil du ha mulighet å delta på klubb, krets og regionale konkurranser. Vi legger turnstigen trinn 1-5 til grunn for trening og øvelsesutvalg.

TROPPSGYMNASTIKK

I MIDTBYEN

Troppsgymnastikk er en lagidrett der lag med jenter, gutter eller en miks av begge kjønn konkurrer sammen i apparatene trampett og tumbling.  I tillegg vil gymnastene også trene på ett felles frittstående program. Er du spesielt glad i trampoline, trampett og tumbling vil vi anbefale deg å velge troppsgymnastikk. Du kan velge å turne to eller tre dager pr. uke. Er du over 13 år og har lyst å prøve troppsgymnastikk ber vi om at du tar kontakt med karina@trondhjemsturn.no for en prøvetime så vil vi finne det beste tilbudet til deg. Her er en video fra treningen VIDEO

UNGDOMSTURN

I MIDTBYEN

Ungdomsturn er for jenter og gutter som ønsker å trene 1- 2 dager i uka og har lyst å være med å forme sin egen trening. Vi jobber med  basistrening igjennom koordinasjon, styrke, og bevegelighet. Vi lærer akrobatikk og grunnleggende turnelementer på matte.  Apparatene tumbling, trampoline og trampett bruker vi for å gjøre vanskeligere elementer som salto, stift, araber, flikkflakk og skru. Om gymnastene ønsker å turne på bom og skranke legger vi til rette for det også. Partiene passer både for nybegynnere og viderekomne.

PARATURN

I MIDTBYEN

Vi tilbyr paraturn for barn og ungdom i alderen 3-16 år. dette er et parti med ekstratilrettelegging for barn og ungdom med spesielle behov.
På trening jobber vi med grov- og finmotoriske øvelser i våre apparater. Dette innebærer blant annet øvelser som å hoppe, henge, klatre, balansere og rulle. All undervisning er tilpasset hver enkelt gymnast sitt nivå. Vi vil dele i grupper etter alder på partiet.

Vi ønsker at en foresatt/ledsager er med i aktiviteten i starten, til gymnasten eventuelt føler seg trygg nok til å delta i treningen alene. Foresatt/ledsager må være i nærheten.

FAMILIETURN

I GRANÅSEN

Familieturn er høstens nyhet. Her inviterer vi ett barn/ungdom til å ta med seg en voksen på felles trening. Utgangspunktet er at alle skal ha det gøy, prøve ut nye turnelementer og mestre en aktivitet sammen med mamma, pappa eller en annen voksen. Så har du og barnet lyst å turne sammen er dette rett gruppe:-) Partiet legges opp med en felles oppvarming der man går igjennom basic elementer i turn. Siste halvdel av treningen er det friturn med veiledning av trener. Her tilpasses apparatoppsett og øvelder etter ønsker til deltakerne på gruppen. Timene avsluttes med bevegelighet, styrke og eller noen parøvelser.
Man betaler treningsavgift for barnet, men begge deltakerne må være medlemmer, grunnet forsikring.

PARKOUR

I MIDTBYEN OG GRANÅSEN, og NYTT: Parkour UTE

Parkour er kunsten å overkomme hindringer så smidig som mulig. Denne bevegelsen skal være Trygg: Det er alltid alternativer tilpasset ditt eget ferdighetsnivå. Effektiv: Den perfekte gjennomføringen av teknikkene skal føre til at man har like mye eller mer fart og energi etter “trikset”. Flytende: Dette handler om å koble sammen triksene, slik at flere triks sammen ser ut som en bevegelse. Her lærer man også Freerunning, som er likt Parkour bortsett fra at man ikke nødvendigvis må komme seg fremover, men heller lage egne triks.

STEVNETRENING TIL EUROGYM 2024

I MIDTBYEN

14.-19. Juli 2024 arrangeres det Eurogym for ungdom 13 - 19 år i Bodø. Eurogym er et turnstevne for ungdom fra hele Europa. Trondhjems Turnforening ønsker å melde på en egen foreningstropp. Vi starter opp nå med treninger høsten 23. Treningstiden vil være fredager kl 17.00 - 19.00 i midtbyen. Påmelding og mer informasjon om Eurogym nedenfor.

Har du spørsmål om Eurogym? Send mail til: jorun@trondhjemsturn.no